In het artikel 22 mei, overlijdensdatum De Mérode liet ik al zien dat een opknapbeurt echt nodig was/is. Max N. Noteboom is druk bezig met de restauratie van het graf van De Mérode.

Met een genereuze gift van Maerel (pseudoniem), is het grootste deel van de restauratie te bekostigen. Max en ik zijn in onze nopjes. Het graf heeft ondertussen een derde was-, boen- en schoonmaakbeurt gehad. Hieronder ziet u de foto’s na de tweede en na de derde poetsbeurt. De steen krijgt steeds meer zijn oorspronkelijke kleur terug. Meer foto’s volgen.

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Na de tweede wasbeurt - graf De Mérode

Na de tweede wasbeurt – graf De Mérode

Na de derde wasbeurt - graf De Mérode

Na de derde wasbeurt – graf De Mérode

Nog 50 euro nodig!

Met de gift van Maerel is besloten om ook de hoekpaaltjes en de banden rondom mee te nemen. Het gras en onkruid is verwijderd. In deze ruimte lagen oorspronkelijk klein vermalen grijze basaltsteentjes; ook dit wordt weer hersteld. Het graf moet nu nog worden geschuurd, gepolijst en daarna kunnen de letters zwart worden gelakt.

Kostenraming:
– € 275,– schoonmaken, schuren, polijsten en lakken grafsteen
– € 135,– prijs basaltkiezels
– € 105,– uitgraven, reinigen, schuren en schilderen hoekpaaltjes en banden

Dat is in totaal € 515,–.
U kunt nog meedoen! Er is nu in totaal € 465,– aan giften toegezegd. Er is dus nog € 50,– nodig. Uw bijdrage is dus van harte welkom. Via het contactformulier kunt u mij een bericht sturen. Ik zorg er dan voor dat uw bijdrage goed terechtkomt.

Categorieën: nieuws

2 reacties

Max Noteboom · 6 juni 2013 op 23:02

Ik wil graag bekennen dat het enthousiasme van Helma mij heeft aangestoken waardoor ik de restauratie van de grafsteen met nog meer plzier uitvoer.
Wonderlijk te merken tijdens het aan de grafsteen dat het graf nog steeds bezocht wordt door bewonderaars van Willem E. Keuning. Een bezoeker droeg uit zijn hoofd een paar gedichten van hem voor.

Het opknappen vergt wel veel meer tijd dan ik begrootte maar ik doe het met erg veel plezier.

Een groet van mij aan iedereen die de site bezoekt en ik adviseer u eens zijn graf aan de Coldenhovenseweg te Eerbeek te bezoeken.

Annelies Overkamp · 28 mei 2013 op 17:09

Ik wil 40 euro storten, wil je het rekeningnummer sturen? Ik doe niet aan internietbankieren.

    Helma · 30 mei 2013 op 07:25

    Wat fijn, dank u wel! Het werk begint te vorderen het de kosten moeten nu ook worden gemaakt, onder andere voor het huren van het aggregaat en de polijstmachine. U kunt de voortgang van het werk via de website blijven volgen.

    Ondertussen heb ik de benodigde informatie naar uw e-mailadres gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − = 5