Willem de Mérode is  op 22 mei 1939 in Eerbeek overleden. Hij is daar ook begraven. Volgend jaar is dat 75 jaar geleden. Max Noteboom schreef onlangs een bericht in het gastenboek met het verzoek om hulp. Hij wil namelijk het graf opknappen. Een mooi initiatief dat ik graag wil steunen.

Max Noteboom brengt oude grafmonumenten van ooit vooraanstaande of verdienstelijke mensen terug in authentieke staat. Het graf van De Mérode moet volgens hem met chloor en soda worden schoongemaakt. De letters moeten worden geschuurd en opnieuw worden zwart geschilderd. Wat zou het mooi zijn als het graf er in oude luister bij ligt in 2014. Tien keer een bijdrage van € 25,– maken het verschil.

Zijn vraag om steun is niet voor niets, ik zal u de verschillen tussen toen en nu laten zien.

1939 - Graf Willem de Mérode te Eerbeek

1939 – Graf Willem de Mérode te Eerbeek

2009 Graf Willem de Mérode te Eerbeek

2009 Graf Willem de Mérode te Eerbeek

Help mee het monument te herstellen

Wilt u meehelpen? Stuur mij dan een e-mail via het contactformulier. Ik breng u in contact met de heer Noteboom. De kosten voor het herstellen van het graf bedragen circa € 275,–. Uw bijdrage van bijvoorbeeld € 25,– is van harte welkom. Als er tien mensen meedoen, zijn de kosten al gedekt (ik neem namelijk zelf ook € 25,– voor mijn rekening).

Categorieën: nieuws

2 reacties

Pim westerkamp · 20 mei 2013 op 14:15

Hier doe ik gaarne aan mee maar ik heb geen i-deal of iets van dien aard/vriendelijke groet,Pim w.

    Helma · 21 mei 2013 op 14:52

    Beste Pim,
    Wat fijn dat u wilt helpen! Via e-mail breng ik u hiervoor in contact met Max Noteboom. Hij is al begonnen met schoonmaken en schrijft mij vandaag:
    Ik ben al wat aan het schoonmaken van de grafsteen begonnen. Ik veronderstel dat jij waarschijnlijk nog geen geld in kas hebt maar dit wassen en bleken van de steen valt wel mee. Eigenlijk moet de steen nog gepolijst worden en dan de grote letters en zijn gedicht zwart lakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 6 = 3