Muziek en poëzie in Noorderbreedte – Oosterlengte

Op 25 maart jl. is een onderdeel over Willem de Mérode opgenomen in het programma Noorderbreedte – Oosterlengte van Omrop Fryslan.

“Muzikale en filmische rondreis langs vier bijzondere plekken in het Noorden. Met componist en organist Klaas Hoek, vocaliste Greetje Bijma, Willem de Mérode en dichter Ter Balkt en zijn vrouw.”

In het programma speelt Klaas Hoek op het harmonium muziek dat is gemaakt op het gedicht ‘Stil dorp’ van Willem de Mérode. Ook speelt hij op het orgel in de Mariakerk in Uithuizermeeden (de hervormde kerk) toepasselijke klanken op het leven van De Mérode. Ds. Doekle de Boer geeft een toelichting over wie Willem de Mérode was.

Uitzending gemist

Het was vrij kort van tevoren bekend dat de uitzending werd opgenomen. Het is daarom niet gelukt om tijdig een aankondiging op deze website te zetten. Als u beschikt over ‘Uitzending gemist’, kunt u het programma alsnog bekijken. Gegevens:

Programma ‘Noorderbreedte – Oosterlengte’
Uitzending d.d. 25 maart 2012 om 15.25 uur
Nederland 2, Omrop Fryslan

De uitzending duurt ongeveer veertig minuten, waarvan een derde deel aan De Mérode en het dorp Uithuizermeeden is besteed.

Via het internet kunt u het programma hier terug zien: Uitzending gemist, Noorderbreedte – Oosterlengte 25-03-2012 » Helaas niet meer beschikbaar

Categorieën: nieuws