Symposium 22 mei 2014 Willem de Mérode - HDC VUHet Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme van de Vrije Universiteit Amsterdam organiseert een symposium en tentoonstelling over Willem de Mérode. Dit symposium vindt plaats op de 75e sterfdag van De Mérode, op donderdagmiddag 22 mei 2014 om 13.00 uur.

Dit symposium markeert de overdracht van De Mérode-collecties van Jan Willem Keuning en Hans Werkman aan het Historisch Documentatiecentrum. Er is een tentoonstelling over De Mérode in de centrale hal van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit. Op het symposium wordt bovendien de nieuwe bundel ‘Dorp bij Zomeravond’ gepresenteerd. Deze bundel bevat de recentelijk gevonden eerste gedichten van De Mérode. Drie De Mérode-kenners besteden aandacht aan het werk en het leven van De Mérode, waaronder biograaf Hans Werkman.

Deelname kost € 7,50, aanmelden kan tot 15 mei. Kijk in de officiële uitnodiging van HDC VU voor de benodigde details. Kom je vanuit het oosten van het land? Ga dan ook langs het graf van De Mérode in Eerbeek. Het is vorig jaar opgeknapt door Max Noteboom zodat het er op de 75e sterfdag weer netjes uitziet.

Gegevens

Datum: 22 mei 2014, om 13.00 uur
Locatie: VU Amsterdam, in de PThU-zaal naast het Historisch Documentatiecentrum (op de eerste verdieping van het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit)

Programma

Symposium22mei2014-programma

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1