Stichting Muurgedichten Nunspeet plaatst muurgedicht in Elspeet

Op vrijdag 6 maart 2009 is tot mijn groot plezier een muurgedicht onthuld dat door Willem de Mérode is geschreven. Stichting Muurgedichten Nunspeet maakt een gedichtendorp van Nunspeet. Daarbij beperkt zij zich niet tot het dorp zelf, maar ook de andere kernen en het buitengebied worden in de plannen van deze stichting betrokken. En zo kon het gebeuren dat een deel van het gedicht ‘De jongen te paard’ in Elspeet is geplaatst aan de muur van het Diergeneeskundig Centrum. Een verslag in de lokale krant vindt u hier Poëzie wordt attractie in Nunspeet.

Reactie

Reactie van één van de dierenartsen uit Elspeet aan Jaap Slaa van Stichting Muurgedichten Nunspeet:

Ik ben erg verheugd en tevreden met de (uitvoering) van de creatieve aanvulling op het gebouw in Elspeet. Het is een positief, ongecompliceerd en eenvoudig gedicht en de uitvoering smaakvol en passend in de omgeving en in de gemeenschap van Elspeet. Ben benieuwd of er reacties op komen en dank je voor alle moeite in deze om dit project te realiseren.

Foto’s van de plaatsing

Ik was in de gelukkige omstandigheid om bij de plaatsing en onthulling van het muurgedicht aanwezig te zijn. Hieronder vindt u een fotoverslag. Enthousiast? U kunt het werk van de stichting bevorderen door een gift over te maken op bankrekening 1011.40.681 ten name van Stichting Muurgedichten Nunspeet.

De volledige tekst van het geplaatste gedicht vindt u hier: De jongen te paard, maandgedicht maart 2009.

Helma de Boer

Foto’s

Uitmeten en voorbereiden:
uitmeten

De bouwtekening:
uitmeten

Ben van Wendel de Joode van Stichting Muurgedichten Nunspeet controleert:
uitmeten

Alvast even spieken:
uitmeten

Nog even geduld:
uitmeten

Het gedicht staat klaar:
uitmeten

En het is zover:
uitmeten

Eindresultaat:
uitmeten

Eindresultaat:
uitmeten

Categorieën: nieuws