Opwaartse wegen – Een eeuw christelijke letterkunde

Het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme hield op vrijdag 20 februari 2009 een congres over de christelijke literaire traditie in Nederland in de twintigste eeuw. Het congres vond plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Tijdens het congres bracht dr. Matthijs Sanders de mystiek bij Willem de Merode en dr. P.J. Meertens aan de orde in zijn lezing ‘Meertens, De Mérode en het heilig’. In het nieuwe boek van Hans Werkman dat tijdens het congres is gepresenteerd, staat een lang stuk over de 35 kerstgedichten van Willem de Mérode, onder de titel ‘O Kind, gewikkeld in een doodenlaken’.

Aanleiding congres: Hans Werkman 70 jaar

Aanleiding voor het congres is mede het feit dat Hans Werkman in februari 2009 zeventig jaar is geworden. Op het congres is een bundel met meer dan twintig opstellen van zijn hand gepresenteerd onder de titel Bijeen met man en muis. Ervaringen met Ida Gerhardt, Gerrit Achterberg, Guillaume van der Graft, Jan Wolkers, Jan Siebelink, Oek de Jong en anderen.

Het boek kost in de boekhandel € 19,50. Meer informatie via info@zaakhaes.nl of EON pers Amstelveen, Turfschip 270, 1186 XW Amstelveen.

Categorieën: nieuws