Op 1 mei 2007 sluit de Willem de Mérode-kamer in Uithuizermeeden  zijn deuren. Het pand waarin dit kleine museum is gevestigd, wordt namelijk verkocht. De sluiting van de Willem de Mérode-kamer is waarschijnlijk tijdelijk van aard. Er is een goede kans dat de verzameling een nieuwe locatie in Uithuizermeeden krijgt. De collecties worden voorlopig opgeslagen.
Onder zijn eigen naam W.E. Keuning was De Mérode van 1907 tot 1924 onderwijzer aan de Gereformeerde lagere school van Uithuizermeeden. Het kleine museum over hem werd in 1995 geopend op het adres Hoofdstraat 13 in een Amsterdamse School-villa, die het eigendom is van het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Het pand fungeert als dependance van dit museum. Het bevat ook een collectie Groninger naaldkunst (Handwerkmuseum). Dit ‘buitenhuis’ in Uithuizermeeden wordt verkocht door het Openluchtmuseum in Warffum.

Bezichtiging op afspraak

De Willem de Mérode-collectie is nog tot 1 mei 2007 te bezichtigen: foto’s, dichtbundels, handschriften, voorwerpen, die allemaal te maken hebben met de dichter Willem de Mérode (bezichtiging op afspraak: 0595-412201).

Website blijft

Deze website blijft als informatiecentrum over Willem de Mérode in ieder geval in de lucht. Hopelijk kan het zo snel mogelijk aan een nieuwe locatie worden verbonden. Inmiddels heeft de sitebeheerder het initiatief tot het oprichten van Stichting Willem de Merode genomen. Een van de doelstelling van deze stichting is het vinden van een nieuwe locatie voor een permanente expositie, bij voorkeur in Uithuizermeeden.

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 − = 21