100 gedichten van Willem de Mérode

Hans Werkman en Willem Jan Otten vlnrOp 27 augustus 2010 verscheen de bloemlezing De gedroomde zoon’ met honderd gedichten van Willem de Mérode. De gedichten zijn gekozen door Willem Jan Otten en Hans Werkman.

Boekomslag

Achterop het boek is de volgende tekst vermeld: Willem Jan Otten typeert de gedichten van Willem de Mérode als ‘dit imposante en zinderende oeuvre’. Hans Werkman, de biograaf van De Mérode, koos samen met hem honderd gedichten voor deze bloemlezing.

Bloemlezing De GedroomdeZoon Willem de Mérode (1887-1939) doorleefde de tragedie van een onmogelijke liefde. Hij schreef de spanning van jongensliefde en mystieke beleving van het christelijk geloof. Zijn werk is veelkleurig. Er staat in de bloemlezing poëzie van verlies en verlangen: ‘Ik ben geen vader en ik héb geen zoon’. Er staan bovendien verhalende gedichten in: ‘Waar is Vitellus de wafelverkoper?’, doodsgedichten: ‘De tijd valt lang voor hen die waken’ en Chinese gedichten: ‘Mijn hart is een uit ’t nest gevallen vogel’.Een springlevend en authentiek dichterschap krijgt met deze bloemlezing een plek in de eenentwintigste eeuw.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 − = 15