Eind 2013 ontving ik een prachtig bericht van Hans Werkman: hij heeft een nieuw onderkomen gevonden voor een permanente expositie voor spullen van Willem de Mérode. Dat lijkt mij een mooi bericht om 2014 mee te starten.

Sinds halverwege de jaren ’90 tot 2007 was er een klein museum over De Mérode in Uithuizermeeden: de Willem de Mérode-kamer. Het was ondergebracht in een pand van Stichting Openluchtmuseum ’t Hoogeland uit Warffum. De stichting verkocht de woning en het handwerkmuseum in het pand werd ontmanteld. Daarmee had ook de expositie van De Mérode geen onderkomen meer. Hans Werkman heeft in een persoonlijke queeste naar een geschikt onderkomen volhard en met succes. Het is hem helaas niet gelukt om het woonhuis van hospita Van der Schaar – waar De Mérode woonde tijdens zijn jaren in Uithuizermeeden – hiervoor beschikbaar te krijgen. Maar de huidige locatie is een mooi alternatief: de Oudheidkamer in Uithuizermeeden.

De nieuwe expositie wordt officieel geopend op 22 mei 2014: precies 75 jaar na het overlijden van Willem de Mérode. Voor die tijd zal het al op afspraak te bezoeken zijn. Binnenkort volgt meer informatie.

Oudheidkamer Uithuizermeeden

Kunt u niet wachten? Neem dan contact op met de beheerder, de heer A. Prins, Ares: Stationsstraat 18bis, 9982 HA te Uithuizermeeden. Telefoonnummer (0595) 41 21 78. De oudheidkamer doet tevens dienst als trouwlocatie en als B&B.

Oudheidkamer Uithuizermeeden


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 79 = 89