Het kostte wat bloed, zweet en tranen om de site – die al meer dan vijftien jaar in de lucht is – van een deels statische site om te zetten naar site die volledig op een database draait. Maar het is klaar!

Nieuw, flexibel en klaar voor 2015

Om goed met de tijd mee te kunnen gaan, heb ik de knoop doorgehakt: het herbouwen van de site. De laatste update was van 2008 en dat is toch alweer vijf jaar geleden (en op websitegebied is dat écht lang). Maar die keuze betekende (minstens) een week tijd steken in het heropbouwen van de site en de hele content. Dat was een enorme klus. Nu het klaar is, staat er een flinke glimlach op mijn gezicht: in een halfuur tijd zie ik al zes bezoekers. De site is gevonden op zoektermen zoals een gedicht over volwassen worden en Willem Kloos. Mijn moeite lijkt nu al beloond.

Voordelen

Als u al langer bekend bent met deze website, dan kan ik u wat leuke nieuwigheden presenteren zoals een verbeterde zoekfunctionaliteit. Verder hebben de gedichten op deze site tags gekregen naar het thema waar ze over gaan.

Gedichtendatabase

Op deze site is geen uitputtend overzicht van het oeuvre van Willem de Mérode opgenomen. Maar, dat is er wél (oftewel, daar werk ik aan). Bezoek daarvoor mijn online gedichtendatabase met titels, eerste dichtregels en gedichten van Willem de Mérode.

De gedichtendatabase vullen kost me natuurlijk ook erg veel tijd. Zelf heb ik er baat bij met mijn keuze uit de gedichten van De Mérode, maar ik hoop van harte dat ik ook studenten en anderen een plezier doe met de online-collectie. Ik stel het op prijs als je een berichtje in het gastenboek van deze site wilt achterlaten als je er iets aan hebt gehad. Alleen al voor mijn motivatie 😀

Categorieën: nieuws

2 reacties

Jan Willem Keuning · 15 april 2013 op 09:24

Gefeliciteerd met het feit dat deze site weer in de lucht is. Ik hoop dat veel bezoekers er plezier aan beleven.

    Helma · 15 april 2013 op 09:27

    Dank je wel Jan Willem. Ik hoop het ook want het omzetten was best een karwei. Wel een leuk karwei. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 29 = 32