Steeds als ik met mijn website Mérode in Venetië aan de slag ga voor mijn boek, realiseer ik mij weer hoeveel ik nog aan deze site kan en wil doen.

Eén van de punten waar ik al langer achter de schermen aan werk, is het vastleggen van de tekst van de NCRV-documentaire uit 1979. De documentaire is van Wim Hazeu en het heet ‘Laat mij maar eenzaam tot U komen’ (van een dichtregel van De Mérode). De kwaliteit van de documentaire is bedroevend; de tape is steeds slechter geworden door de tijd. Het zou jammer zijn als het straks verloren gaat. Misschien krijg ik toestemming de documentaire via deze site digitaal beschikbaar te te stellen. Daar hoop ik op. Voor nu ben ik bezig met het uitwerken van de tekst. Hier is alvast een voorproefje.

“Ik heb inderdaad bij Meester Keuning, noemden we die indertijd, in de klas gezeten. En ik zie hier die foto en dat is van 1911, en daar staan hele bekenden op. Praktisch ken ik ze allemaal. En ik vond het altijd prachtig om bij meester Keuning op school te zitten. Echt. Ik heb een bijzondere, laat ik zeggen, bijzondere voorliefde voor deze man gehad. En dat is nog zo. De herinneringen die ik daarvan heb die komen telkens weer bij mij boven. Eerlijk. Het was een onderwijzer die kon verbazend mooi vertellen ook en dat was, en vooral voor de jeugd, voor de jongeren van zes tot tien jaar bijvoorbeeld was dat echt interresant om die vertellingen, en dan herinner ik mij bijvoorbeeld de geschiedenis van het Vrouwtje van Stavoren en Michiel de Ruijter. Leuk. Dat vonden we mooi. ”

Categorieën: nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 3 =