Redactie

Initiatief

ontwerper/sitebeheerder Helma de Boer
In november 1997 heb ik een start gemaakt met deze website. Mijn moeder beheerde op dat moment al enige jaren een dependance van Stichting Openluchtmuseum Het Hoogeland met twee musea. Eén daarvan was een klein museum gewijd aan Willem de Mérode, daar ondergebracht op initiatief van biograaf Hans Werkman.

Ik had al een aantal websites gemaakt, en had de smaak te pakken. Na enig rondzoeken bleek het gedicht ‘De duif’ het enige (!) dat ik toen over Willem de Mérode kon vinden op het hele internet. Dat was de directe aanleiding tot het bouwen van een website: ik vond het prachtig iets nuttigs op het internet te kunnen zetten. Bovendien zei Willem de Mérode me wel wat; bij de onthulling van het gedenkteken in het park in Uithuizermeeden was ik ook aanwezig, samen met mijn moeder. Bovendien intrigeert zijn levensverhaal mij.

De tekst op deze website wordt steeds verder aangevuld; dit mede dankzij de positieve reacties van onder andere Iddo Keuning (kleinzoon van Pieter Keuning), schrijver/biograaf Hans Werkman, vertaler Hans Osinga en anderen die mij op wat voor manier dan ook motiveren.

Helma de Boer

Nog twee De Mérode-sites

Ondertussen heb ik naast deze site nog een andere site gemaakt: Mérode in Venetië. Deze site is speciaal bestemd voor iedereen die mij wil volgen in mijn queeste tot het samenstellen van een boek waarin ik plekken, personen en kunstwerken in Venetië koppel aan de gedichten van Willem de Mérode.

Gedichtendatabase Willem de MérodeDe andere site is de online gedichtendatabase waarin alle gedichttitels en eerste regels van ieder gedicht zijn opgenomen. De gedichten zelf worden aangevuld; op dit moment staan er ruim 1.300 volledige gedichten online.

Museum ontmanteld in 2007

Streekmuseum ’t Hoogeland heeft het pand Hierin waren twee musea gehuisvest: een handwerkmuseum en de “Willem de Mérode-kamer”. Het museum is helaas ontmanteld in 2007 na de verkoop van het pand door de eigenaar (Stichting Openluchtmuseum ’t Hoogeland te Warffum). Een deel van het materiaal is sinds begin 2014 ondergebracht in de Oudheidkamer in Uithuizermeeden.

Help mee

Met uw steun ben ik in staat een kwalitatief goede site neer te zetten en te onderhouden. Help mee met het aanleveren van artikelen, typ gedichten voor de online-database of help mij om de kosten voor hosting en onderhoud te dekken.

Hoe kunt doneren?

U kunt een donatie doen voor deze website. Gebruik daarvoor PayPal, een snelle en veilige manier om online geld te schenken; klik op onderstaande button.U komt automatisch op het (beveiligde) PayPal-donatieformulier. U moet daar wel een PayPal-account voor hebben of aanmaken (gratis en betrouwbaar). Uw steun wordt zeer gewaardeerd.