Gedichten

Bent u op zoek naar een gedicht of gedeelte van een gedicht van Willem de Mérode? Ga dan naar de gedichtendatabase van Willem de Mérode. U kunt deze uitgebreid doorzoeken. Bij een zoekopdracht wordt de tekst van alle opgenomen gedichten compleet doorzocht.

gedichtendatabase Willem de Mérode

gedichtendatabase Willem de Mérode

U kunt bovendien ‘fuzzy’ zoeken. Dat betekent: als u een woord zoekt waarin ‘oning’ voorkomt, dan bevat het zoekresultaat gedichten waarin woorden zoals woning en honing voorkomen. Het is niet nodig om diakritische tekens te gebruiken.

Wat staat er in de gedichtendatabase?

De onlinedatabase kunt u gebruiken als naslagwerk bij onderzoek naar de gedichten van Willem de Mérode. De uitgave ‘Verzamelde Gedichten’ van Hans Werkman (eerste uitgave, 1987, twee delen) is als basis genomen.

Alle titels en beginregels van de gedichten die in deze twee delen staan, komen in de database voor. Nog niet alle gedichtteksten zijn compleet opgenomen (werk in uitvoering).

4 thoughts on “Gedichten

 1. andries van eckeveld

  Vanavond citeerde de dominee in zijn preek nog een couplet van een van de Merodes gedichten. Ik zou het graag helemaal lezen…

  Reply
  1. Helma Post author

   Dag Andries,

   Dat moet mogelijk zijn. Kun je mij de titel van het gedicht vertellen? Dan zorg ik ervoor dat het op de site wordt opgenomen.

   Hartelijke (Kerst)groet,
   Helma

   Reply
 2. Rijk Kroon

  Wie kan mij helpen aan het boekje van Hans Werkman/Wilma Vermaat Gods gevangene

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *